Apache nu ook opgenomen in Gopress-aanbod

Apache nu ook opgenomen in Gopress-aanbod

De onafhankelijke nieuwssite Apache is vanaf nu opgenomen in het aanbod van online persdatabank Gopress. Op Apache.be staat nieuws dat tot stand kwam na intensieve onderzoeksjournalistiek. De site bevat geen advertenties en bestaat dankzij de steun van lezers en coöperanten.

De samenwerking tussen Apache en Gopress heeft voor beide partijen voordelen: Gopress streeft ernaar volledig te zijn in haar aanbod van Belgische mediapublicaties en Apache kan haar content delen en archiveren op een unieke persdatabase die zowel journalisten, communicatiespecialisten als studenten onder haar gebruikers telt. Gopress biedt al decennialang een totaaloverzicht van de publicaties van kranten, week- en maandbladen in het hele land. Abonnees kunnen op basis van zoektermen snel en efficiënt artikels terugvinden over een bepaald thema, actualiteit of een gebeurtenis in het verleden en dit gemiddeld tot 20 jaar terug. Dat Apache daar nu een plaatsje in krijgt, is voor Gopress een vervollediging van de aangeboden service.

Belga/Gopress is bijzonder tevreden met de komst van Apache. We kregen al geregeld die vraag van klanten om Apache toe te voegen”, aldus Lieven De Maertelaere, chief commercial officer van Belga. “De website legt zich toe op onderzoeksjournalistiek en haalt zo geregeld de andere media. Belga/Gopress wil haar klanten in de toekomst een nog ruimer aanbod bieden en Apache past dan mooi in het plaatje.

Apache is een van de enige onafhankelijke en advertentievrije nieuwssites in Vlaanderen. Lezers kunnen coöperant worden en het bestaan van Apache op die manier ondersteunen. Een deel van de artikels staat voor iedereen beschikbaar op de site, de rest is voorbehouden aan leden.

Dankzij deze samenwerking met Gopress kunnen we onze plaats opeisen als dwingend journalistiek project en als volwaardige gesprekspartner deelnemen aan het debat”, zegt Luc De Cleir, algemeen directeur van Apache. “Deze samenwerking geeft Apache als het ware een keurmerk. Onze inhoud heerst en we zijn blij dat onze positie die inhoud nu volgt. We zijn al tien jaar een journalistieke stem die nu door een nog breder publiek gehoord kan worden.

Door samen te werken met Gopress bereikt Apache een lezerspotentieel van 300.000.

Contact: Lieven De Maertelaere, CCO Belga/Gopress, 0479 88 01 35, ldm@belga.be

Belga.press
Over Belga

Belga is de referentiebron voor nieuws en publieke communicatiediensten voor media en communicatieprofessionals in België.

Belga
Arduinkaai 29
1000 Brussel