Belga viert zijn 100ste verjaardag met de aankondiging van een technologische samenwerking met Prezly

Belga viert zijn 100ste verjaardag met de aankondiging van een technologische samenwerking met Prezly

Het nationale persagentschap van België omarmt de toekomst van de PR door een nieuwe samenwerking aan te kondigen met Prezly, de grootste aanbieder van communicatietechnologie in de regio.

Op 1 januari 1921 stuurde Belga zijn eerste berichten de wereld in. Van correspondenten die belden om hun nieuws bij de uitgevers te krijgen tot het doorgeven van berichten over buitenlandse reizen via radiotelegrafie- en langegolfantennes van Belradio, Belga werd altijd al gedreven door technologische ontwikkelingen.

Vandaag neemt Belga opnieuw het voortouw in het technologische luik van de PR door zijn platform te integreren met Prezly, de Belgische marktleider op het vlak van PR-software.

De software van Prezly biedt communicatie-experts een totaaloplossing. PR-teams kunnen er hun contacten mee beheren, multimediaverhalen publiceren in branded newsrooms, content verspreiden via getraceerde campagnes en pitches en sinds kort ook de berichtgeving over hun organisatie loggen.

De nieuwe integratie brengt automatisch artikels en reportages uit het Belga.press-abonnement van gebruikers over naar hun Prezly-account en koppelt dit met de auteur van dat artikel of die reportage in hun CRM, evenals aan de betreffende content in de newsroom – waardoor hun PR volledig gecentraliseerd is.

In de integratie is ook de PRpro-service van Belga inbegrepen, waarmee gebruikers hun persberichten onmiddellijk kunnen verspreiden onder alle algemene media in België door te publiceren via Prezly. 

Deze automatisatie bespaart PR-teams niet alleen uren aan handmatig werk, maar opent ook nieuwe mogelijkheden in het gebruik van contactlijsten en identificeert de meest effectieve 'stories' op basis van de prestatiecijfers van de campagne.

De integratie van Belga–Prezly werd getest en is al uitgerold voor gemeenschappelijke klanten, zoals Mark Van Hamme, de interne PR Communications Manager bij de duurzame energieleverancier Eneco: “Het is een enorme tijdsbesparing. Het maakt het leven gemakkelijker en de resultaten efficiënter.”

"PR heeft wereldwijd altijd geworsteld om voordeel te kunnen halen uit nieuwe technologieën om hun processen eenvoudiger, sneller en doeltreffender te laten verlopen. Door een samenwerking aan te gaan met een ervaren technische speler zoals Prezly proberen we de public relations in een modern jasje te stoppen en een nieuwe wereldwijde norm in PR-beheer te creëren.

– Patrick, CEO bij Belga

Wij bij Prezly zijn erg vereerd dat we onze krachten kunnen bundelen met het meest doorgewinterde persbureau in het land. Door de ongeëvenaarde ervaring van Belga te combineren met de technologie van Prezly kunnen we in alle vertrouwen het werk van elke communicatieprofessional in België drastisch verbeteren.

– Jesse, CEO en medeoprichter bij Prezly


De samenwerking wordt officieel afgetrapt op een gemeenschappelijk evenement tussen Belga en Prezly op 26 februari om 11 uur. Tijdens dit event wordt een productdemonstratie gegeven, waarin de nieuwe feature met betrekking tot de berichtgeving en de PRpro-integratie aan bod komen. Inschrijven kan gratis via prezly.com/belga.

Corporate
Over Belga

Belga is de referentiebron voor nieuws en publieke communicatiediensten voor media en communicatieprofessionals in België.

Belga
Arduinkaai 29
1000 Brussel